BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 24 August 2010

CReA kaatje
Afgelopen weken spookte er weer veel ideeen door mijn hoofd door dingetjes te gaan haken, poppetjes te maken ,sierraden en kinder schilderijen nou de eerste dingen zijn af ben benieuwd wat jullie er van vinden het is in ieder geval heerlijk om te doen en goed voor de geest ..Vandaag een heerlijke dag gehad ondanks dat mexx verkeerd begonnen was met schreeuwen en stieren gingen we naar oma toen merkte oma ook al pff heftig zeg als hij de hele dag zo was..maar had beloofd dat we naar buiten gingen frisse lucht halen..Nadat we gezellig bij oma liesbeth waren geweest en opa john gingen we op zoek naar het blote voetenpad in brunssum.
Gelukkig vind mama overal de weg dus dit keer ook geen probleem achteraf vonden we het pad in zutendaal mooier aangelegd en ook nog goedkoper maar dit was een leuk alernatief en wat is er heerlijker dan met blote voeten door de blupper te lopen..het was voor ons beide weer een heerlijke wandeling waar we echt tot rust kwamen en nader tot elkaar..heerlijk..ben geloof ik verslaafd eraan zelfs mexx die normaal om de minuut roept mama ikke dragen zeurde nu niet..en heeft alle 4 km gelopen misschien zelfs wel meer want ik was opeens de weg kwijt en liep tegen het parcours in maar dat mocht de pret niet drukken hihi ik ben ook altijd dwars dus nu ook..alleen bij modderpoelen hoefde mexx vandaag echt niet in en ging ook wijdbeens erover of voorzichtig er langs. Hij wou wel bij mama in de nek ook met de grote oversteek wou hij proberen met veel geduld en geluk is het mama gelukt om mexx veilig en droog aan de overkant te brengen..We hebben weer genoten gelukkig was het weer ook goed niet te warm en niet te nat..erna nog genoten van een ijsje en tijdens de wandeling heerlijk gepicknickt met mama in de wei bij de poel heerlijk erna viel mexx als een bok in slaap in de auto..is altijd zo schattig hij vraagt meestal mag ik slapen in auto en ik zeg Ja en weg is hij naar dromenland ik kan hem dan meestal ook zo uit het stoeltje in bed leggen heerlijk weer een paar uurtjes rust totdat de storm weerder keert.


Monday, 23 August 2010

Na een zware ochtend waarin mexx en mama flink hebben moeten strijden werden hun mondjes tegen de middag gesnoerd met een overheerlijke bosse bol..
na de hele ochtend achter mexx aan hebben liggen hobbelen voor hem te corrigeren omdat hij de hele tijd gilde en sloeg had mama er genoeg van en zijn ze boodschappen gaan doen toch verbazing sloeg mexx helemaal om en had weer lol .denk dat hij het binnen hangen net zo zat was als zijn moeder .mexx had flink geholpen in de winkel met dragen en bij de bakker kreeg hij een heerlijk broodje en een bosse bol hmmm..Bij thuiskomst maakt mama er een high tea van met echte theekopjes wel gevuld met limonade en een overheerlijke bossebol nou smullen maar.
Erna kwam nog een drama van ik wil niet slapen maar uiteindelijk heeft mama niet opgegegven en ben je braaf gaan slapen op de bank en heeft mama zo je in bedje kunnen leggen..


Zondagmorgen stapte mama met het verkeerde been uit bed en had nergens zin en was aan het klagen dat ze hoofdpijn had..papa wou graag gaan sporten daar zat ik dan lekker is dat..Nou ja gelukkig trokken ze bij en hadden besloten dat papa ging sporten en mama even fris lucht ging halen met mexx in zutendaal op weg naar het blotenvoetpad eventjes helemaal ZEN..
Gelukkig waren we erop tijd om stip tien uur stonden we voor de deur het was nog lekker rustig en we hebben heerlijk genoten van alle verschillende structuren aan onze voeten alleen het water was ijs en ijs koud wat mama heerlijk vond maar ik toch echt te koud..was een heerlijk pad waar jong en oud heerlijk kind kunnen zijn en een met de natuur heerlijk..Mama was ook helemaal weer vrolijk alleen toen ze foto's wou maken van ons avontuur door het pad toen was mama vergeten thuis geheugenkaartje erin te doen hmmm is al vaker gebeurd mm wie heeft er wat aan het geheugen!! Nou heeft ze dus foto's gemaakt met haar mobieltje waar de lens kapot van is maar ja toch om een indruk te geven dat we er geweest zijn.. mama heeft zelfs uitgelegd over muizenholletjes en verschil tusen denneappels en eikeltjes en we hebben een specht gehoord in de bomen ik riep tegen mama kijk die specht doet hamertje tik waarna mama helemaal in een deuk lag.. als laatste kwam er een hele mooie waterval de berg af waar we doorheen moesten maar dit was met te koud dus heeft mama me gedragen onderaan konden we fijn de voetjes schoon spoelen en toen lekker een broodje gegeten en wat gedronken en toen kreeg ik ook nog een ijsje van mama hmmm ...wat waren we blij dat we er als eerste waren want toen we gingen vertrekken stond er toch een file van mensen en kwamen we ook nog klantjes tegen van mama leuk joh...echt voor herhaling vatbaar nu volgende keer eens brunssum gaan testen of het ook leuk is..
erna zouden we s middags nog naar de binnespeeltuin gaan maar die was dicht ivm goede weer dus dat was wat minder maar in ieder geval pap en mam toch bedankt voor de leuke zondag liefs

Sunday, 22 August 2010


Zaterdag na de lunch bij opa en oma elsloo vertrok ik met papa en mama en oma naar het kabouterpad bij pietersheim..
Aangezien ik geen middagdutje hoefde te doen was mijn humeur niet al te best en zat luisteren er niet goed in maar daar hadden papa en mama en oma meer last van dan ikke..
Mama kocht voor mij een mooie echte rode kaboutermuts maar ik wou die niet op dus liep mama ermee rond schaamde me dood maar toen ik thuis was durfde ik wel mijn ware aard te laten zien en vond het ook leuk om ermee rond te lopen.

In het bos waren verschillende hindernissen die de kabouters hadden gemaakt dat was wel leuk om mee te spelen en eikeltjes te zoeken en dan erop fluiten en zo..
Hordes lopen ging ook al heel goed kijk maar alleen mijn broek werd er vuil van en daar was papa niet zo blij mee..maar ja die doet ook de was dus kan het me zo voorstellen..
Onderweg kwamen we op ons pad een omgevallen boom tegen ...hmmm.zouden de kabouters die hebben omver geduwd.was wel leuk om overheen te klouteren.
Er was zelfs een kabouter verstopt achter de boom ooh nee het was mama maar. Ik heb zelfs nog neusje neusje gedaan met de kabouter en even later in de boom geklouterd maar toen vond ik het een beetje eng worden.en toen zagen we dit mooie kasteel zou er ook een prinses in wonen met een mooie ruine.

en opeens waren er de kabouter huisjes hellaas waren ze niet thuis want ik heb staan roepen en aangebeld joehoee kukkeleku wakker worden maar niks hielp
ik ging zelfs proberen of ik ook nog naar binnen kon maar was al veel te groot
ze hadden ook een mooie laan aangelegd daar moest ik even doorheen sprinten
daarna even genieten van een drankje want het was best ver lopen hoor
erna ging ik nog heerlijke soep maken heerlijke MeXx hmm
lekker rennen en gek doen dat mag in het kabouterbos kijk mama ze kennen zelfs mijn eerste letter hier hihi
zo dit was het einde van het kabouterpad effe hangen aan de stok en nu op naar de speeltuin
de speeltuin ik bleef maar rennen en rennen kon gewoon niet kiezen waar ik op wou was ook allemaal zo mooi en veel, mama heeft me ook moeten toespreken want ik bleef maar wegrennen bang dat we weer naar huis toe gingen toen mams me dat duidelijk maakte toen was het goed.
tussendoor even een drankje en een ijsje he mama is mijn ijsje afblijven
Bij het terras was ook een beek gemaakt waar kinderen heerlijk door het water konden slenteren en er was ook nog een kinderboerderij en een hele grote treurwilg zo op weg weer naar de auto was een lekker zonnige zondagmiddag